szóMatrica

Nyelvtanulás az interneten? Igen!

2016. november 15. - WSH

Bár az interneten már elég komoly tudásanyag elérhető, ha valaki igazán mélyen meg akar tanulni valamit, még mindig inkább a tanfolyamokat választja. Sokan odáig mennek, hogy azt állítják, a netről nem is lehet rendesen megtanulni semmit. Nos, ezt a kijelentést azért cáfolnánk. Akinek van hozzá szorgalma, és legfőképpen önfegyelme, az igencsak hatékonyan tudja az internetet kvázi ingyen tanfolyamként használni. Még akkor is, ha esetleg egy nyelv elsajátítása a cél. Csupán tudni kell, hogyan lehet ezt jól csinálni, és mivel segíthetsz saját magadnak.48616282_l.jpg

 

Így tudsz nyelvet tanulni a netről:

 

  • Készíts magadnak időbeosztást! Bármit is akarsz megtanulni otthon, magadtól, a legfontosabb dolog, ami kell hozzá, az az önfegyelem. Itt ugyanis nem lesz óra, amin meg kell jelenni, és senki nem fog noszogatni, hogy gyakorolj. Sokan ezen a ponton véreznek el, mert önfegyelem híján, ha nincs kedvük, nem tanulnak. Egy jól kidolgozott időbeosztás sokat segíthet: ha látod, hogy márpedig most le kell ülnöd tanulni, az szab valamilyen keretet, kicsit „hivatalosabbá” tesz, felébreszti a kötelességtudatot.
  • Keress tananyagot! Ne kezdj el szavakat magolni valamilyen online szótárból, annak nem sok értelme van. Rengeteg olyan oldalt találhatsz, ahol ingyen leckék állnak rendelkezésre, ezek jók lehetnek kiindulópontnak.
  • Használj matricákat! Ahhoz, hogy egy alap használható tudást megszerezz, sok szót kell majd elsajátítanod. A szótárból magolás helyett válaszd inkább a matricás módszert: címkézd fel a hétköznapi használati tárgyaidat, írd rájuk az adott nyelven a nevüket. Sokkal hamarabb fognak rögzülni a szavak, mint magolással.
  • Beszélgess! Az internet remek lehetőséget kínál arra, hogy a világ bármely tájáról származó emberekkel beszélgess. Keress ismerősöket olyanok közül, akiknek az anyanyelve a te tanult nyelved! Eleinte bizonyára nehéz lesz a kommunikáció, de folyamatos, ráadásul életszerű használat mellett hamar belejössz majd. És még új ismerőseid is lesznek.
  • Olvass! Bármely ország bármely online újságja elérhető számodra is! Keresd meg az adott nyelven íródott cikkeket! Ha olyan tartalmat fordítasz, ami még érdekel, sokkal hatékonyabb lehet a tanulás, és még élvezni is fogod.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://szomatrica.blog.hu/api/trackback/id/tr6611948215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása